Chci doučovat

Iniciativa Chci doučovat/Fakulty doučují vznikla z podnětu organizace Člověk v tísni, jsou do ní zapojené všechny pedagogické i některé nepedagogické fakulty, SOŠ, VOŠ Jabok a Národní pedagogický institut.

Cílem iniciativy je pomoci dětem, které s obtížemi zvládají učení, ať již vzhledem k dlouhodobé distanční výuce v minulém školním roce, současným výpadkům ve výuce nebo z jiných důvodů.  Tím, že se zapojíte do doučování, pomůžete školám, žákům i jejich rodičům a zároveň poznáte školní praxi dříve a z jiné strany. V rámci doučování se budete pravidelně setkávat s jedním žákem nebo skupinou žáků a navážete bližší, méně formální kontakt. Vyzkoušíte si vlastní strategie, jak děti motivovat a jak s nimi pracovat. Pomůže vám to i lépe pochopit příčiny tzv. problémového chování. Seznámíte se s prostředím školy a možná si zde v dalších letech domluvíte brigádu, pedagogickou praxi nebo se sem vrátíte už jako začínající učitel.

Konkrétní informace včetně postupu, jak si najít “svého” žáka k doučování, naleznete v jednotlivých záložkách (podle oboru). Pokud máte nějaké dotazy, nejasnosti nebo pochybnosti, obraťte se prosím na nás, nejlépe emailem: praxe@pedf.cuni.cz.

Návod na registraci do systému doučování: návod na registraci doučování

Metodická podpora pro doučování: https://www.doucujte.cz/