Workshop

Vážené studentky, Vážení studenti, ve středu 8. června 2022 Vás zveme na workshop: Z lavice do akce! vol. 2.

Kdy: 8. června 2022 od 15:00 – 18:00 (středa)
Kde: Kampus Hybernská (Hybernská 4, 110 00, Praha, budova D, 2. patro)
Registrace: zde

Cílem workshopu je zprostředkovat učitelům základních a středních škol a také budoucím pedagogům příklady dobré praxe z oblasti výuky k PODNIKAVOSTI.

Co vás na workshopu čeká?
Jan Veselý a Ondřej Mrkus představí Rozjeď projekt, který vedou na Univerzitě Karlově. Tento semestrální kurz vede studenty především k tomu, aby si prošli procesem „překonat sám sebe“. Inspirace z toho kurzu je přenositelná do prostředí ZŠ a SŠ.
Během tohoto sebezkušenostního workshopu Honza a Ondra představí praktickou ukázku zážitkové metody výuky, která jim funguje během práce se studenty tak, aby podporovali k rozvoji podnikavého absolventa.

Praktická cvičení workshopu:
Rychlé seznamování (Speed Dating) – Jak rychle a efektivně propojit studenty mezi sebou?
Pracovní skupina (Mastermind) – Jak vytvořit mezi studenty bezpečné prostředí, během kterého se s důvěrou mohou vzájemně podporovat, společně pracovat na projektech a posouvat vpřed?
Zpětná vazba a sebereflexe – Jak by se měli studenti naučit reflektovat sami a jak jim podat zpětnou vazbu?

Inovační laboratoř Univerzity Karlovy spadá pod Centrum pro přenos poznatků Univerzity Karlovy. Inovační laboratoř zaštiťuje podaktivitu “Podnikavost” v rámci projektu iKAP II, který spravuje Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.

iKAP II – Inovace ve vzdělávání. Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0021106