Nové technologie

Jak do hodin začlenit umělou inteligenci a další nové technologie?

Vážené studentky, Vážení studenti, ve středu 11. května 2022 Vás zveme na konferenci Využití nových technologií ve vzdělávání a podnikání.

Kdy: 11.5.2022
Kde: Hala 40, Pražská tržnice, Bubenské nábřeží 306/13, Praha 7 – Holešovice
Registrace zde
Pozvánka na konferenci zde

Chcete se dozvědět, co je to digitální filosof a digitální spisovatel? Jakým trikem se může podařit přimět zlenivělé studenty číst opět knihy? Zajímá vás, zda je možné použít umělou inteligenci třeba při výuce o občanské nauky? A jak může vypadat vzdělávání v blízké budoucnosti? Všechny tyto otázky probereme.

  • Dita Malečková bude povídat o digitálním filozofovi a spisovateli i o tom, jak se AI začlenila do výuky například na Filozofické fakultě i dalších školách a co to přineslo dobrého.
  • Alena Resl poví něco o Konrad-Adenauer-Stiftung a Odpovědném občanství o tom, jak se nebáli investovat do inovací a iniciovat vznik DigiHavla i jak dopadl pilot na ZŠ.
  • Honza Tyl, autor Matyldy i dalších AI řešení, vám umožní popovídat si s DigiHavlem případně další AI osobností; ukáže vám jaká “AI magie” to celé pohání a představí vizi, jak by mohlo vypadat české školství posílené umělou inteligencí.

Na příspěvky hostů naváží praktické workshopy, na nichž si některé zázračné technologie budete moci vyzkoušet na vlastní kůži. Například možnost IA workshopu: přijďte si popovídat s DigiHavlem.