Vážené studentky, vážení studenti,

hledáme lektora pro velmi bystrou dvouletou holčičku se zrakovým postižením. Nelinka se narodila v roce 2020 jako zdravá holčička., ale v březnu 2022 jí byla diagnostikována oboustranná katarakta. Při operacích v Motole jí byly po odstranění šedého zákalu implantovány umělé čočky. Nelinka musí vyjma nošení bifokálních brejliček i denně 1,5 hodiny provádět okluzní terapii, přičemž tuto činnost s ní obvykle zastává maminka.

Nelinka je na svůj věk velmi vyspělá. Mluví ráda a v dlouhých souvislých větách, zná nespočet písníček a básniček. Rozumí i mluví bilingvně česky a anglicky. Nelinka má téměř každý den v týdnu dopoledne kroužky a odpoledne vždy po spánku okluzujeme. Zde přichází má poptávka po lektorovi pro Nelinku a nabídka práce.

Co můžeme nabídnout?

  • Platové podmínky odpovídající pražské nabídce a poptávce v oboru, které závisí na Tvé praxi a zkušenostech.
  • Možnost se rozvíjet v oboru s velmi hodnou holčičkou, která je nadšená pro každý nápad i aktivitu a touží po vědomostech.
  • Seberealizaci v prostředí, kde vítáme nové možnosti a nedáváme si strop na budget na nákup zajímavých, podnětných a stimulačních pomůcek, když nám dávají smysl.
  • Seznámení a spolupráci s ranou péčí, která se Nelince věnuje. V případě zájmu i přítomnost při vyšetřeních, které Nelinka jednou za čtvrt roku absolvuje (Centrum zrakových vad, Raná péče, Oční ambulance Motol).

Koho k nám do týmu hledáme?

  • Studenta/ku SPgŠ či Speciální pedagogiky. Můžeš být na začátku svých studií a můžeš být na jejich konci. Důležitý je pro nás zápal pro společné aktivity.
  • U nás doma má dveře otevřené každá hodná osoba bez ohledu na víru či identifikaci.
  • Výhodu má pro nás ten, komu je sympatická respektující výchova (NE nevýchova) a k dětem přistupuje se stejným respektem jako k nám dospělým.
  • Pokud by ze Tvé strany byla ochota mluvit na Nelinku v angličtině, byla by to pro nás výhoda. Přičemž Tvá angličtina nemusí být perfektní ani skvělá, stačí na komunikativní úrovni. Na chyby se u nás doma díváme jako na výsledek snahy o učení něčeho nového a nejsou pro nás negativem.

Co bude náplní práce?

  • Zastat za maminku okluzní terapii s Nelinkou na zatím nespecifikovaný počet dní v týdnu, přičemž okluzujeme obvykle v odpoledních hodinách po spánku a začínáme kolem 16:30.
  • Reálná časová dotace je 1,5 hodiny až 2 hodiny denně. Počet dní se bude odvíjet podle Tvých možností a můžeme jej vždy upravovat v závislosti na aktuální situaci a potřebách obou stran.
  • Bydlíme na Praze 9 u metra/tram Kolbenova. Předpoklad je, že po seznámení a zaučení nebudu při Vašich společných setkáních přítomna, ale budu k dispozici v bytě pro případ potřeby.

Pokud Tě inzerát zaujal, budu ráda, když se podělíš o životopis i/nebo motivační dopis. Pokud s nimi nemáš zkušenosti, neznamená to nevýhodu. Zavolej mi na uvedený telefonní kontakt a domluvíme se společně na dalším postupu.

Libuše Hasincová
734 518 835
l.hasincova@gmail.com

Celý inzerát ke stažení zde