Vážené studentky, vážení studenti,

rádi bychom Vám nabídli spolupráci v projektu studentek Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT pod vedením Mgr. Markéty Žákové, Ph.D. v rámci projektu MYOPIA CONTROL.

Cílem projektu je zjistit, zda léty prověřená brýlová čočka Miyosmart, aplikovaná zejména u dětí, má stejný účinek i na dospělé jedince. Tato brýlová čočka byla speciálně navržena tak, aby  dokázala snížit progresi myopie (tedy zpomalit nárůst dioptrií do dálky).

U dospělých jedinců zatím nebylo prověřeno, že na ně má tato čočka stejný účinek jako na děti. Pro tento projekt bychom potřebovali 60 účastníků ve věku 15-22 let, 30 z nich budou členy kontrolní skupiny. Tato skupina dostane brýlové čočky bez speciálního efektu snížení progrese a zbylým 30 účastníků dostane čočku Miyosmart. Jedná se o neinvazivní metodu korekce progrese myopie. Pokud se tedy prokáže, že tyto čočky nemají požadovaný účinek, stav vašich očí nebude nijak ovlivněn. Čočky od nás dostanete ZDARMA, jediné co od vás žádáme je, abyste docházeli pravidelně na kontroly zraku.

Studie bude probíhat v Praze. Pokud máte zájem stát se účastníky této studie, vyplňte prosím dotazník, abychom zjistili, zda jste náš člověk: dotazník zde

Pokud se ukáže, že jste vhodný kandidát pro tuto studii (dle dotazníku, jelikož ne všechny zrakové vady můžeme touto čočkou korigovat), budeme Vás kontaktovat.
Těšíme se na spolupráci s Vámi.
Kateřina Malá a Karolína Rázlová


Mgr. Markéta Žáková, Ph.D.
studijní obor Optika a optometrie
KPO FBMI ČVUT
Nám. Sítná 3105,272 01 Kladno