Zahraniční pedagogická stáž 2015/2016

Vážení studenti 2. a 3. ročníku Bc. studia a studenti NavazMag programu,

od 10. října bude naše katedra opět po roce hostit stážisty z Angers vedené Dominiquem Richardem z francouzské obdoby pedagogické fakulty, která se jmenuje ESPE. Jde o instituci, která pro Vás, studenty druhého a částečně třetího ročníku, připraví stáž ve Francii na jaře příštího roku. Jde tedy o ideální možnost, jak navázat kontakty, které pak prohloubíte ve Francii.
Při organizaci stáže potřebuji nutně pomoc několika z Vás. Jde zejména o zajištění přesunu skupiny z koleje Kajetánka do škol, na kterých budou přijati v pondělí (12.10.), úterý (13.10.) a ve středu (14.10.). Jde o tyto školy: PO – MŠ Děkanka (Praha 2, u Albertova – příchod 9:30-10:00), ÚT – ZŠ Fr. Plamínkové (u Strossmayerova náměstí, příchod kolem 8:40) a STŘ – Gym. Jana Nerudy (Hellichova ul., čas bude upřesněn, ale též během první či druhé vyučovací hodiny).
Školy jsou dobře dostupné a v centru. Na každou stačí cca 2 studenti, pouze u MŠ bych poprosil o víc studentů, abyste mohli tlumočit případné dotazy ve třídách. Na MŠ si tedy vyhraďte více času, ale jinak stačí skupinu do školu odvést. Pokud se rozhodnete setrvat (doporučuji), jde o ideální přiležitost k nahlédnutí do praxe… Jde o oficiální akci KFJL, takže pokud byste měli problémy s absencemi ve výuce, poskytneme vám zdůvodnění k uvolnění z výuky.
Druhá akce, která se bez Vás neobejde, je neformální setkání se studenty ve Velkém sále hlavní budovy PEDF. Na tomto “večírku” se můžete se studenty setkat, popovídat si, objevit pro ně nějaké české speciality a dokonce je s nimi i konzumovat… (dovoleny jsou lehce alkoholické nápoje:). Žádám tedy všechny, aby se zapojili a domluvili se, kdo co přinese. Přijede 26 studentů. Termín: středa 14/10 od 19 hodin.
Prosím tedy o co nejrychlejší nahlášení. K doprovodu do škol se zapisujte jednotlivé dny v doodlu: http://doodle.com/poll/8a46zweue4nuqivc
Organizaci setkání bych rád svěřil nějakému “vedoucímu”, který si Vás zorganizuje.
S pozdravem a díky za spolupráci,
Tomáš Klinka